Velg tak som passer til det norske klimaet

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er ingen tvil om at det norske klimaet kan være utfordrende når man skal bygge eller pusse opp. For man vil jo gjerne ha noe som varer og som kan holde i både vind, varme, regn, frost og uvær. Derfor er det lurt å sette seg godt inn i hva slags typer tak som finnes på markedet, og hva du bør velge.

Hva skal jeg tenke på?

Det er mange ting man skal tenke på når man kal velge ny taktype. Det er selvfølgelig viktig å finne en type tak som er slitesterk og som tåler en hel del, men det er også viktig at den taktypen du velger rent faktisk passer til konstruksjonen du skal legge den på. Det er jo ikke sånn at det utelukkende er bolighus eller hytter som trenger tak, det kan også være snakk om tak til garasje, tak til skur eller tak til et anneks. Det er mange muligheter, og det er viktig at du tenker på at taket skal passe til det du skal legge det på.

Trapesplater

Noen ganger trenger man også en taktype som kan helt andre ting enn de tradisjonelle taktypene, og som allikevel klarer det norske klimaet. Da skal man kanskje undersøke litt andre materialer enn man tror. Visste du for eksempel at man kan få svært slitesterke tak i plast? 

Slipp inn lys 

Det finnes nemlig tak i slitesterk plast som kan mer enn bare å være tak. Trapesplater er slitesterke og perfekte til dette formålet.  Det er tak som slipper inn lys og filtrerer UV-lys, så man kan ha lysinnfall ovenfra. Det er perfekt i en bolig der man vil bedre lysforhold, men også i en garasje eller et skur, som man gjerne vil utnytte dagslyset i om dagen. Da kan man velge et tak i slitesterk plast, enten helt gjennomsiktig eller opal. 

Flere nyheter