Låser er viktige i dagens samfunn

02 januar 2020
Mathias Bjelland
Låser er viktige i dagens samfunn

Hva det trengs for å bli låsesmed i Asker

En låsesmed i Asker er et yrke som er en del av bransjefagene som elektrikere og rørleggere. De fleste mennesker pleier ikke å tenke mye på låsesmeder før de trenger deres hjelp. Låsesmeder kan utføre en rekke oppgaver som er gunstige for hverdagen vår. En låsesmed i Asker kan hjelpe oss med å velge en dør vi ved et uhell låste og ikke kan låse opp. Låsesmeder hjelper oss når vi ønsker å skifte lås i husene våre for å øke følelsen av sikkerhet.

Med hvor nyttige låsesmeder er, er det et under hvor lite de fleste av oss vet om dem og deres yrke. For eksempel vet de fleste av oss ikke hva prosessen med å bli en låsesmed faktisk er. Låsesmeder trenger ikke å få en universitetsgrad for å bli sertifisert og kvalifisert. Den vanligste stien er for en person som ønsker å bli en låsesmed å spørre en eksisterende butikk om de er villige til å ta dem inn som lærling.

Slik blir en låsesmed i Asker til

Veilederen vil deretter lede lærlingen gjennom treningsprosessen. Den første fasen vil være teknisk trening der lærlingen lærer de grunnleggende ferdighetene og teknikkene som alle låsesmeder trenger å vite for å kunne gjøre jobben sin på feltet. Etter at lærlingen har tilfredsstilt mentoren med sine tekniske ferdigheter og kunnskaper, vil mentoren la dem få praktisk opplæring i virkeligheten.

Det er her lærlingen blir ført til fronten av butikken for å samhandle med kundene for å se om opplæringen deres var tilstrekkelig til å kunne brukes i virkelige situasjoner. Lærlingen vil fortsette å gjøre dette til en slik tid når de er i stand til å gjøre alt selv en ordentlig trent og kvalifisert låsesmed. Da kan de fortsette i jobben, eller eventuelt åpne eget firma. 

Flere nyheter