Slik tar du de beste selfiesene

30 august 2021
Johanne Larsen

Det er heldigvis mange måter å ta en plettfri selfie på i dag, men det er alltid godt med litt ekstra tips så man får akkurat det man trenger til å ta helt perfekte bilder av seg selv. Her skal vi se litt på noen gode metoder du kan benytte deg av, når du skal ta bilder. 

Bruk et mobilstativ 

Det kan fort bli slitsomt å skulle holde mobilen hver gang man skal ta et bilde, men det finnes det heldigvis smarte løsninger på dette. Mange bruke bøker og lignende til å sette fra seg mobilen på, men det aller beste er faktisk å investere i et godt mobilstativ som man kan sette mobilen på når man skal ta bilder. Da får man også god kontroll på ting som utsnitt og vinkel, og man kan mye enklere oppnå akkurat det bildet man vil ta. 

Bruk en selvutløser 

Når man har et mobilstativ, er det også lurt å bruke en selvutløser. Med en selvutløser kan man nemlig ved hjelp av en liten knapp, ta bilde uten å skulle trykke på selve telefonen. Dermed så kan man enkelt ta selfies på litt avstand, og få det til å se ut som for eksempel en fotograf har tatt bildet. Det er perfekt når man skal ta bilder flere sammen, eller når man for eksempel skal ta antrekksbilder der man er avhengig av at man ser hele antrekket på litt avstand. 

Finn en god bilderedigeringsapp 

På samme måte er det lurt å skaffe seg en god bilderedigeringsapp så man kan redigere lys og farger akkurat som man vil. Hvis man tar selfies til for eksempel Instagram, er det veldig greit å kunne justere nettopp dette, så bildene i feeden blir så like og sammenhengende som mulig. Hvis du vil ha en sammenhengende estetikk, er altså redigering essensielt. 

Flere nyheter