Neglesoppbehandling for friske og sunne negler

12 juni 2023
Eivind Øi

Neglesopp er en vanlig lidelse som kan påvirke både fingernegler og tånegler. Det kan være flaut og ubehagelig å avsløre problemer med neglene i offentligheten, men det er mange behandlingsalternativer tilgjengelige som kan hjelpe. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over de beste neglesopp behandlinger for å få sunne og vakre negler.

Naturlige midler for å behandle neglesopp

En lett neglesopp-infeksjon kan ofte behandles med naturlige midler. Ikke bare er disse midlene rimelige, men de er også trygge og miljøvennlige. En av de mest effektive naturlige ingrediensene som kan brukes for å behandle neglesopp er tea tree olje. Dette oljeekstraktet har antibakterielle og soppdrepende egenskaper som hjelper til å drepe soppen som forårsaker infeksjonen. Det kan også brukes som en del av en generell fotpleie rutine for å holde føttene sunne og rene.

En annen naturlig ingrediens som kan hjelpe mot neglesopp er eplecidereddik. Dette virker ved å senke pH-nivået i området rundt neglene, og dermed skape et mindre vennlig miljø for soppen. Bland likt mengder eplecider eddik og vann, og legg føttene i bløt i 15 minutter om dagen. Unngå å tørke føttene helt etterpå, slik at eddiken fortsatt kan virke. Gjenta denne prosessen daglig til infeksjonen forbedrer seg.

En annen effektiv ingrediens som kan hjelpe mot neglesopp er hvitløk. Hvitløk inneholder soppdrepende egenskaper som kan hjelpe deg å drepe soppen som forårsaker de ubehagelige symptomene. For å bruke for behandling mot neglesopp kan du hakke et fedd hvitløk og la det sivet i små mengder olivenolje. Påfør denne oljemiksen på neglene to ganger om dagen i fire uker.

Neglesopp behandling

Reseptfrie behandlingsalternativer

For mer alvorlige negleinfeksjoner kan det være behov for å bruke en reseptbelagt behandling. Men, før du går til legen for å skrive ut resept på en sterk medisin, kan du prøve noen reseptfrie behandlingsalternativer som kan hjelpe deg på vei.

En av de mest populære reseptfrie behandlingene for neglesopp er en neglelakk kalt Loceryl. Denne neglelakken inneholder anti-soppmiddelet amorolfin som dreper soppen som forårsaker neglesopp. Påfør lakken på neglene to ganger om uken i seks til tolv måneder, avhengig av graden av infeksjon.

En annen populær behandling for neglesopp er terbinafin. Denne medisinen kommer i form av en salve eller en krem som kan påføres direkte på naglene. Terbinafin dreper soppen og forhindrer den i å spre seg videre. Legen din kan også foreskrive tabletter med terbinafin dersom infeksjonen er veldig alvorlig.

Profesjonell behandling for neglesopp

Hvis naturlige og reseptfrie behandlinger ikke gir deg resultater, er det på tide å besøke en lege eller profesjonell fotterapeut for behandling. De kan gi deg råd om de beste behandlingsalternativene, og kan også utføre kvalitetsbehandlinger som kan hjelpe deg å bli kvitt neglesopp.

En type behandling som er tilgjengelig gjennom en profesjonell fotterapeut er laserbehandling. Laserbehandling kan bidra til å drepe soppen som forårsaker infeksjonen, og dermed føre til sunnere og friskere negler. Dette alternativet kan være litt dyrt, men det er en effektiv og smertefri metode for behandling av neglesopp.

Det finnes mange behandlingsalternativer tilgjengelige for neglesopp, uansett hvilken type infeksjon det dreier seg om. Ved å bruke riktige teknikker og midler kan du få sunne og vakre negler igjen. Enten du velger en naturlig, reseptfri eller profesjonell behandling, er det viktig å ta vare på neglene over tid for å forhindre gjentagelse av infeksjonen. Hvis du ønsker en behandling kan du se mer her: https://laserskinclinic.no/behandlinger/kropp/neglesopp-behandling

Flere nyheter