Når kan du ta opp et forbrukslån?

15 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Du har kanskje hørt om forbrukslån, men når er det egentlig den riktige lånetypen å bruke? Får svar på dine spørsmål om forbrukslån her.

Når kan du anvende forbrukslån?

Et forbrukslån er – som navnet sier – et lån som kan brukes til «forbruk». Og hva er dette da? Det dekker faktisk over alt fra en ekstra varmeregning til ny bil. Du kan nemlig bruke pengene på det du ønsker, og derfor er det stor fleksibilitet forbundet med denne lånetypen. Det kan for eksempel være til oppussing av boligen, nytt kjøkken eller bad, elektronikk og hvitevarer, utgifter til reparasjon av bilen eller noe helt annet.

smålån

Beløpene går vanligvis fra et par tusen kroner, som vi ofte kaller smålån eller mikrolån, og som kan dekke for eksempel uforutsette regninger eller andre mindre betalinger. Men du kan faktisk låne helt opptil 600.000 kr. med forbrukslån, så det er altså også mulighet for å bruke det ved større investeringer og utgifter.

Hvordan finner du det beste lånet?

Det er mange banker å velge mellom når du skal finne et forbrukslån. Først og fremst må du selvfølgelig finne frem til dem som er relevante for deg, og det avhenger spesielt av hvilket beløp du ønsker å låne. Det kan være tidskrevende å undersøke hele markedet selv, men heldigvis kan du få hjelp hos online tjenester som www.swiftbanker.no

Her kan du skrive inn det beløpet du ønsker å låne, og ut fra dette får du vist dine muligheter på en oversiktlig og enkel måte. Herfra kan du velge ut hvem du vil søke hos, så du kan sammenligne flere tilbud på samme tid. Det øker din sannsynlighet for å finne det beste og billigste forbrukslånet som passer akkurat for deg, og det kan faktisk spare deg for veldig mye penger når du sammenligner dine muligheter hos flere banker.

Flere nyheter