Hvordan velge riktig dør?

10 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Du tenker kanskje umiddelbart at en dør bare er en dør. Men begynner du å se på de forskjellige muligheter som finnes i dag, da vil du fort finne ut at dette ikke er tilfellet. Så hvordan velger du den helt riktige døren for deg og dine behov?

Dette må du tenke over

Det er mange forskjellige faktorer du må ha i tankene når du skal kjøpe ny dør. Det gjelder både i forhold til konstruksjonen og utseende, som begge deler må passe til dine behov og din personlige stil. Her kan du bli klokere på hvilke ting du bør se på.

Inne eller ute

Det første du må avgjøre er om det er en ytterdør eller en innvendig dør, fordi de har ganske forskjellige konstruksjoner og derfor ikke kan erstatte hverandre.

Størrelsen

Hvilken størrelse du velger avhenger blant annet av hvor mye plass du har – både i høyde og bredde – og hvilket uttrykk du ønsker. Du kan velge dobbelte dører, dører med ekstra høyde eller bredde, smale dører eller andre spesialmål. 

dør og vindu

Materiale

Skal døren være massiv, eller skal du ha en celledør? Går du etter tre eller et annet materiale? Det er opp til deg, og avhenger i høy grad av dine ønsker og av din personlige stil.

Finn dører til gode priser

Det er selvfølgelig også mange andre ting som kan være viktige når du velger dør, som farge, vinduer eller noe helt annet. Men uansett hva du velger, er det en god idé å gå etter en høy kvalitet, og det betyr altså ikke nødvendigvis at det blir veldig dyrt.

Du kan nemlig finne en billig dør som samtidig er av høy kvalitet og oppfyller alle dine krav og ønsker. Gå på oppdagelse i de mange muligheter og designs som finnes i dag, og finn din personlige favoritt.

Flere nyheter