Hvilken hårfjerningsmetode skal man velge?

29 desember 2022
Johanne Larsen

editorial

Lurer du på hva som egentlig er den mest effektive metoden for hårfjerning? Det skal vi se litt nærmere på her, det kommer nemlig mer an på preferanser enn du kanskje tror. 

Mange ulike veier til målet

Hårfjerning

Det er mange veier til hårfjerning. Og det er også mange grunner til at man vil ha hår fjernet. Noen ganger er det rett og slett snakk om uønsket hårvekst, eller at man bare nyter en glatt og ren følelse. Det er heller ikke sånn at alle vil ha fjernet hår hele året, noen gjør det kun om sommeren eller våren, der vi ofte går med bare ben og armhuler. Det er helt opp til deg hva som passer til dine behov og lyster, og det er ikke noe som er feil i denne sammenhengen.

Hva skal man velge? 

Men hvis du gjerne vil ha fjernet hår, så er det lurt å tenke litt over hvilken eller hvilke metoder du vil bruke for å gjøre det. Det er vanlig med barberhøvel, og mange har en liggende i dusjen. Det som er fordelen med barberhøvelen er jo at det er svært effektivt, det er fort og smertefritt, så man enkelt kan få fjernet uønsket hår når man vil – med en gang, uten å skulle ty til profesjonell hjelp. Noen velger også å vokse selv, eller de sørger for å booke en avtale med voksing hos en profesjonell. Dette er et resultat som varer vesentlig lenger enn ved barbering med maskin eller høvel, der mange føler at de må gjøre det hver dag for å få et resultat. 

Når man vil fjerne hår mer permanent, så er det blitt mer og mer vanlig med laserbehandlinger. Det finnes flere ulike typer av denne typen behandling, og det er mange av dem som kan fjerne hår mer eller mindre permanent ved flere behandlinger av et område over tid. 

Flere nyheter