Hva bruker vi aluminium til?

12 august 2020
Johanne Larsen

Man bruker aluminium til overraskende mange ting, noen av dem bruker du kanskje til og med hver dag. Her skal vi se litt nærmere på hva man kan bruke aluminium til, og hvorfor det er så vanlig. 

Hvorfor bruker man aluminium?

Det er mange gode grunner til at man bruker aluminium.Det er blant annet på grunn av de egenskapene aluminium har som materiale. I aluminiumsproduksjon så er det nemlig svært positivt at aluminium er et lett, men kraftig og holdbart materiale. Dermed så kan man bruke det til mange forskjellige ting, og det er kanskje til og med aluminium i flere ting enn du tror. Hvis du tenker på en ting som for eksempel verktøy, eksempelvis et aluminiumsspett, så er det en type verktøy som krever at selve verktøyet er lett, men at man har et kraftig verktøy som tåler en hel del. Da er aluminium det perfekte materiale, men det er det også i en rekke andre former for produksjoner. Det skal vi se på nå. 

Hva bruker vi det til?

Vi bruker altså aluminium til mange ting. Alle kjenner til hverdagsproduktet aluminiumsfolie som vi bruker nesten hver dag. Da vet vi, at det er et mykt metallprodukt, og nettopp denne formbare egenskapen, er noe av det som gjør seg så nyttig i andre former for aluminiumsproduksjon. Hvis du for eksempel tenker på biler, så er det ofte noe som er laget i aluminium – og det gjelder også for felgene på bilen. Da kommer det selvfølgelig i spill at det er et lett og kraftig materiale, men det er også svært formbart. Det vil si at man enkelt kan forme aluminium til det man vil, og det er en stor hjelp hvis man vil ha en aerodynamisk form på eksempelvis en bil. Det er med andre ord ikke så vanskelig å forestille seg, at man kan bruke aluminium til mange ting.  

Flere nyheter