Gode råd for et koseligere hjem

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Skal du gjøre hjemmet litt koseligere? Det kan være litt vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som skal til, men her skal vi se litt nærmere på noen konkrete løsninger som kan øke koselighetsfawtoren betraktelig i hjemmet ditt. 

Fokuser på myke tekstiler 

Hvilke tekstiler og teksturer vi velger til hjemmet har utrolig mye å si for hvordan det oppfattes. Bare tenkt på hvor hardt og kaldt betong oppleves i kontrast til myk fløyel. Det er jo sånn at minimalismen har hersket i flere tiår i norske og europeiske hjem, men det kan fort føles litt sterilt og kaldt. Det kan være du ikke har lyst til å endre hele stilen eller pusse opp fra bunnen av, men fremdeles vil ha det litt koseligere. Derfor kan man med fordel og bløte opp det minimalistiske uttrykket med myke tekstiler. 

Tenk mye puter, pledd og gardiner i varme nyanser av tekstiler som ull og fløyel som gir et mykt og koselig uttrykk. Det er ikke så mye som skal til, og det er en forholdsvis budsjettvennlig oppgradering som er svært effektiv og gjør en stor forskjell i hjemmet ditt. 

Bruk lys aktivt

image

Et annet smart grep man med fordel kan benytte seg av, handler om lys. Det er ingen tvil om at lys er en stor stemningsskaper i hjemmet og hva slags lyskilder du velger har faktisk mye å si for hvor koselig hjemmet ditt oppleves. Det er mange som velger led akkurat nå, og det er det mange gode grunner til. Du kan enkelt finne en lysstyrke som passer, pærene varer lenger og man kan spare både strøm og penger. Du kan også finne lyslenker og strips som for eksempel https://ledlyskilder.no/19158-12v, som gjør at du enkelt kan lyse opp mørke hjørner. Det skal utrolig lite til, men er i likhet med tekstiler, et svært effektivt grep. 

Flere nyheter